Vores kollektion af yak og merino, OXALIS og NIVALIS, er nu kommet hjem til shoppen. Den fås i to varianter, og vi har glædet os rigtig meget til at vise det frem. Garnet er håndplukket fra Italiens bedste producenter, og det har alt sammen været igennem vores hænder her hos os.

Yak/merino findes i 2 forskellige udgaver. OXALIS - vores tynde, fine 2-trådet garn, som kan bruges enkelt eller som flere tråde, og NIVALIS – vores brushed udgave, som er lidt tykkere. De findes i samme indfarvninger og kan også sagtens kombineres.

Yak-ulden er kendt for sin varme og blødhed, og er netop derfor også særligt egnet til fx børnetøj, men voksne kan også blive forkælet.

Lidt om yak oksen
Yakoksen lever i Himalaybjergene i den tibetanske bjergregion. Her har man i tusinder af år holdt den tamme yakokse – en af tibetanernes vigtigste kilde til overlevelse i det barske klima. Oksen er på størrelse med en lille ko, og den giver nomaderne både mælk, kød og fibre/skind til tøj og brugsgenstande.

Dens pels indeholder tre forskellige slags fibre. Den fineste af slagsen er ulden, kaldet nhambe, som kommer fra nakken. I foråret og forsommeren kæmmes den fine uld af dyrene, hvorefter det spindes til garn, som kan væves til beklædning eller sælges videre til industrien.

Yak sammenlignes ofte med den bløde og eksklusive cashmere, da fibrene har omtrent samme størrelse. GARNAs yak-garn er blandet med merino, hvilket giver et tynd og slidstærkt garn.

Hvis du er nysgerrig efter at se prøver på garnet, sender vi gerne en farveprøve. Du kan skrive til os på velkommen@garna.dk

Varme hilsner,

GARNA