Din kurv er tom

Vaskeanvisning

Da vores garn er af de fineste animalske fibre, anbefaler vi, at du vasker dine færdige projekter i hånden tilsat et godt uldvaskemiddel.

Uld behøver ikke at blive vasket ret tit. Lugt af mados, tobaksrøg m.v. forsvinder ved luftning, og pletter kan ofte fjernes med lunkent vand og en hårdt opvredet klud.

I stedet for vask kan du genopfriske dit strik ved at lade det opsuge damp i et fugtigt badeværelse, og derefter hænge det ud på en bøjle. Meget gerne på en solskinsdag.

Store uldtrøjer kan friskes op ved at blive hængt op på bøjle udenfor i frostvejr.

Sådan vasker du:
Læg tøjet i blød i håndvarmt vand et øjeblik. Tryk derefter vandet igennem tøjet uden at vride. Vandet må hverken være for koldt eller for varmt, da dit strik risikerer at filte eller se stampet ud. Skyl derefter godt igennem i rigeligt håndvarmt vand og tryk vandet let ud af dit strik uden at vride det. Resterende vand kan trykkes ud ved at lægge tøjet i facon på et håndklæde og rulle det stramt sammen.

Lad det ligge et øjeblik. Bred det derefter ud på et tørt håndklæde i rigtig form og lad det tørre liggende. Man kan med fordel ligge det på et dampstrygebræt, hvor der kommer luft til fra begge sider.

Man kan få uldvaskemidler, der ikke skal skylles ud, såfremt uldtrøjer er lavet af ren uld uden tilsætning af andre fibre. ER der silke i garnet skal det skylles.

Opbevaring af strik
Vi anbefaler, at du opbevarer dit strik lagt sammen. 

 

 

is added to your shopping cart.
Go to Cart
is added to your wishlist.
Go to Wishlist