I weekenden den 3. november holdt vi et strikke-event i vores fysiske butik Island Living på Ærø. Det var simpelthen sådan en hyggelig dag, hvor vi blandt andet havde besøg af fire dygtige, kreative instagrammere, som du i øvrigt bør tjekke ud på instagram-profilerne her: Momsemorknit, Strikdigglad, My_knitting_journal og Sinesmed hvor Sine blandt andet skrev det fineste blogpost om turen til Ærø, som du kan læse her

Selvom vi nu har fået fysiske lokaler til vores garn, foregår det meste af den daglige kommunikation med dig derude stadigvæk mest den elektroniske vej, så for os giver det altså bare et helt nyt skud energi at sidde sammen i virkeligheden og strikke - og snakke selvfølgelig.

Hvis du én gang har strikket eller hæklet sammen med andre, så kan du nok genkende det at snakken bare går helt problemfrit og afslappet. Noget af det, som vi synes er særligt ved det er, at stilheden rent faktisk også kan få lov at fylde. Og hvor fantastisk er det ikke lige at kunne være mange sammen men samtidigt give stilheden plads?

Det meste af tiden den lørdag var det dog snak, der fik plads. Snak om garn og kreative projekter, men også om hvor fantastisk en effekt håndarbejdet kan have på vores kroppe og hjerner, som er fyldt med stressende tanker. Vi talte blandt andet om, hvordan håndarbejdet sænker stressniveauet, hvilket vi alle havde oplevet på egen krop. Det vækker så meget glæde at kunne skabe noget, men selve processen er også et redskab, som gør, at man kan være mindfull, altså nærværende lige nu og her.

 

Det gav os lyst til at spørge dig:

Hvordan bruger du håndarbejde udover til at udleve din skabertrang? Mærker du, at du mere til stede i nuet, når du strikker eller hækler?

 

Annette her fra Garna bruger strik til at lede tankerne på afveje fra smerter. Hun har problemer med sin højre arm, som ofte gør ondt, så det at strikke lidt afleder tankerne fra smerten og gør også at hun holder armens muskler meget skånsomt i gang.

 

Varme hilsner,

Garna

 

Tip: Hvis du har lyst til at blive lidt klogere på, hvordan ’Mindfulness’ og strik kan hænge sammen, så kan vi anbefale bogen ”The Mindfulness in Knitting – Meditations on Craft and Calm”, som er interessant læsning.