GARNAs garn kommer primært fra den Italienske modeindustri, hvorfra vi har valgt at fastholde den tynde tråd. Det har vi gjort, fordi det giver langt større fleksibilitet i forhold til, hvad garnet kan bruges til. Samtidig er det muligt at mikse flere farver og kvaliteter, så et helt individuelt udtryk opnås.

Dét synes vi er noget af det sjoveste, når vi tænker i nye projekter.

I dagens blog har vi samlet lidt nyttig viden om vores tynde garntyper. For at kunne mikse de enkelte tråde er der nemlig nogle fakta, som er gode at kende til. Du finder også disse fakta under de enkelte produkter i webshoppen, og ellers er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl om noget. Vi guider dig gerne.

Om de tynde tråde:

  • CUMULUS og CAVA – Begge er en meget tynd tråd på henholdvis 300 og 250 m på 25 g. De kan bruges til lace tørklæder, bløde bluser med to tråde eller som følgetråd med én af de øvrige garner.
  • ALBA, OXALIS og TULIPA – Alle tre har en løbelængde på 400 m på 50 g. De kan derfor kombineres med garn af samme strikkefasthed men med forskellige udtryk i farver og kvalitet.
  • ADONIA, MERIANA 1 og PUNICA - Alle tre har en løbelængde på 340-350. De kan derfor kombineres med samme strikkefasthed men med forskellige udtryk i farver og kvalitet

Med én tråd af vores tynde garn kan du fx vælge at strikke eller hækle lace tørklæder eller tynde bluser. Med to-tre tråde kan du både strikke ensfarvet eller mikse med andre kvaliteter og farver.

Nu er det altså kun din fantasi, der sætter begrænsningen! 

De øvrige garntyper i webshoppen har individuelle tykkelser, men de kan sagtens kombineres med én af de helt tynde tråde.

Vi håber, at dette kan give lidt inspiration til at kaste sig ud i at mikse farver og kvaliteter.

Varme hilsner,

GARNA