Hvis ja, så ved du, hvor blødt og lækkert det er at sidde med i hænderne og ikke mindst at have på, når projektet er færdigt. Hvis ikke, så synes vi virkelig, at du har noget til gode. 

I dagens blogpost fortæller vi lidt om fordelene ved netop yak-ulden og om, hvor den egentlig kommer fra. Til sidst giver vi dig tips til, hvad du kan strikke i garnet.

 

Hvor kommer ulden fra?

Yak-ulden kommer fra yak-oksen, som lever i de afsidesliggende områder i Himalaya-bjergene bl.a. i Tibet. Med de ekstremt kolde vintre i bjergene er en varm og isolerende underuld livsnødvendig for yak-oksen. Underulden er så fin og tæt, at den danner et skjold mod den bidende kulde, som nogle steder kan nå ned omkring minus 30 grader. Oksens fine underuld og lune egenskaber kommer også nomaderne, som lever i bjergene, til gode, da de også må holde sig varme i det kolde vejr for at overleve.

Vintrene i Danmark er knapt så barske, men vi nyder alligevel at holde både hoved, hænder og hals varm. Garn af yak-uld er så superblødt og let, at selv den sarteste hud kan holde ud at have det på. Det egner sig derfor særlig godt til beklædning, som er helt tæt på huden.

 

Er du endnu ikke overbevist, så får du her den helt korte version:

  • Yak er en luksuriøs fiber, som med dens blødhed minder meget om cashmere
  • Yak-garn fra Garna er luksusgarn til en overkommelig pris
  • Yak er en meget stærk fiber
  • Yak er både VARMT og BLØDT

Vores 100 % yak-garn TROLLIUS fås nu i tre smukke naturfarver: naturbrun, cream hvid og brun. Se garnet ved at klikke her.

 

NYHED! – se hele TROLDE-kollektionen designet af Sofie Dinesen

Vi har netop lanceret en hel serie af skønne, lune accessories strikket i vores 100 % yak-garn Trollius. Kollektionen er designet af Sofie Dinesen og hedder TROLDE. Alle designs har feminine og lidt rå detaljer i form af fine hulmønstre eller asymmetriske former.

Mønstrene til TROLDE-serien finder du ved at klikke her.

 

Du ønskes en dejlig weekend.

Varme hilsner,

GARNA-teamet